Ja sitten juhlittiin – melomalla!

Jo keväällä päätettiin, että lauantaina 25. elokuuta kello 14 pidetään melontakeskuksen avajaiset. Ja niin myös tehtiin, vaikka viimeiseen asti paiskittiin töitä. Pöytäpenkki ja rantapollarit valmistuivat vain pari päivää ennen. Mutta sitten oltiin valmiit ottamaan väki vastaan.

Vesielämysreittiä pystyttämässä

Kyrkösjärven vesielämysreitin toteutus alkoi toukokuun alussa 2018. Siitä tulikin sitten vähän isompi duuni kuin kuviteltiin, ennen kuin kaikki parikymmentä kylttiä olivat pystyssä elokuun lopussa.

Kevätkesän 2018 aurinkoinen loppusuora

Sää suosi melontakeskuksen loppusuoraa kevätkesällä 2018. Yhdetkään talkoot eivät jääneet pitämättä sateen tai kylmyyden takia. Toisin oli vuosi aikaisemmin, kun ensimmäinen valu tehtiin kesän alkaessa räntäsateessa. Nyt aurinko säesti tekemisiä huhtikuusta heinäkuuhun.

Nimet Kyrkösjärven saarille

Kyrkösjärvessä on yli 30 saarta ja luotoa, mutta vain yhdellä niistä on nimi. Kotimaisten kielten keskuksen (Kotus) myötämielellä annoimme nimet Kyrkösjärven saarille. Nimiä tarvittiin 20 kilometrin mittaiselle vesielämysreitille, joka pystyttiin kesällä 2018.

Tekemisen meininkiä elo-syyskuussa 2017

Elokuussa 2017 alkoi tapahtua, kun kahden isoimman vajan runko, katto ja julkisivu edistyivät hetkessä. Talkootyön määrä ylitti syyskuussa 3200 tunnin rajapyykin.

Yli sadan kökkijän talkookevät!

Kevätkesä 2017 tarjosi melontakeskuksen työmaalla kaikki kelit räntäsateesta rakeisiin ja hytinästä helteeseen. Sekalaisia säitä enemmän mieleen taisi jäädä grilliherkuilta tuoksuva porukalla tekemisen meininki.

Juhlista päin kökkimään

Ei ole koskihäjyilyn 26-vuotisessa tarinassa koettu sellaista päivää kuin oli sunnuntai 7. toukokuuta 2017 Kyrkösjärvellä. Pidettiin yli sadan hengen laituribileet, joista siirryttiin saman tien 45 kökkijän parakkitalkoisiin.

Laituri kolmessa päivässä

Maanantaina 13.3.2017 kello 8 Kyrkösjärvi oli autio ja tyhjä. Se odotti melontalaituria. Samaan aikaan luontotalo Käpälikössä melontakeskuksen vastaava työnjohtaja Samuli Halkosaari aloitti kymmenen talkoolaisen opastamisen.

Melontakeskuksen synty

Jäsenhäjy Esa Mahlamäki tokaisi aivan älyttömän ajatuksen Kyrönjoen KoskiHäjyjen kokouksessa joskus vuonna 2014. Esan mielestä meidän pitäisi rakentaa tukikohta Kyrkösjärvelle ja siirtää toiminnan painopiste Pumppurannasta sinne.