Kevätkesän 2018 aurinkoinen loppusuora

Sää suosi melontakeskuksen loppusuoraa kevätkesällä 2018. Yhdetkään talkoot eivät jääneet pitämättä sateen tai kylmyyden takia. Toisin oli vuosi aikaisemmin, kun ensimmäinen valu tehtiin kesän alkaessa räntäsateessa. Nyt aurinko säesti tekemisiä huhtikuusta heinäkuuhun.

Lumi peitti tontin 9. huhtikuuta, kun kaksi rekkaa toi tavaraa paikalle. Ne kun vielä pantaisiin kohdalleen niin… 

Kevään kirkkaudessa pystytettiin pintakäsittelylaitos, paikalla kehitetyn huippumuodin säihkyessä.

Kattotuolitkin valmistuivat yhdessä hujauksessa…

Runko ja kattotuolit saatiin paikalleen jo huhtikuun puolella. Tässä vaiheessa mentiin reilusti etuajassa, mutta sitten aloitettiin varsinaiset jäsentalkoot toukokuun alun tempauksella…

Melontayrittäjä Jöns Aschan tuli Tammisaaresta näyttämään mallia Greenland Ropesin käytössä. Käyttäjiä löytyikin saman tien. Sen sijaan väki ei löytänyt talkoisiin, joita oli tarkoitus pitää toukokuusta juhannukseen kolmesti viikossa. Talkoissa oli toukokuun alkupuolella keskimäärin neljä ihmistä eli vain kaksi prosenttia jäsenistä. Tällä tahdilla valmista ei tulisi juhannukseksi, vaan aikaisintaan syksyllä.

Tämä peli ei vetele, todettiin jäsenkirjeen ukaasissa. Vetoomus tehosi ja työmaalle ilmaantui ilahduttavasti sekä kokeneempia että aivan uusia koskihäjyjä. Kymmenessä viimeisessä kökässä oli aina 10-15 tekijää eli 5-7 prosenttia jäsenistä. Homma alkoi nyt edetä vauhdilla.

Myös vesielämysreitin pystytys pääsi alkuun loppukeväällä. Tässä Lenni Stolt käy nimeämässä melontakeskuksen viereisen turvesaaren Kyrkööseksi.

Vaativaksi osoittautunut ovien panelointi saatiin alkuun 10. kesäkuuta…

…ja homma kesti kuukauden päivät, sillä vasta 11. heinäkuuta oli viimeinen eli kahdestoista ovi paneloitu. Jyri ihailee Tapani käden jälkeä.

Vähän ennen juhannusta tontille saatiin kaivuri asentamaan heimokiviä, tekemään pöytäpenkin perustuksia ja kaivamaan kuoppaa ylimääräiselle Greenland Ropes -tolpalle.

Ja niin juhannusviikolla pystyttiin sijoittamaan uusi kalusto paikalleen ja kuljettamaan myös Pumppurannan vanha kalusto viidellä kuormalla. Kyrkösjärven melontakeskus julistettiin avatuksi juhannuksena 2018 – täsmälleen suunnitelman mukaisesti. Mutta tiukan kymmenen päivän loppuriuhtaisun se vaati…

Näin oli tehty 4500 tuntia talkootöitä 150 eri ihmisen voimin ja saatu aikaan huikea saavutus 16 kuukauden aikana. Vielä viimeiset viimeistelyt, niin voidaan juhlia maan parhaan melontakeskuksen vihkiäisiä lauantaina 25. elokuuta. Kiitokset ja onnea kaikille!