Ja sitten juhlittiin – melomalla!

Jo keväällä päätettiin, että lauantaina 25. elokuuta kello 14 pidetään melontakeskuksen avajaiset. Ja niin myös tehtiin, vaikka viimeiseen asti paiskittiin töitä. Pöytäpenkki ja rantapollarit valmistuivat vain pari päivää ennen. Mutta sitten oltiin valmiit ottamaan väki vastaan.

KoskiHäjyjen tapaan ylihäjy Esa Mahlamäki ei vaivannut yleisöä pitkillä puheilla. Kuunteli kuitenkin Hannu Salon ja Esko Vierin kehut, ja otti Elämysliikunnan ja Ladun lahjuksen kaulaansa.

Kuultiin myös Melonta- ja Soutuliiton ylistyssanat ja otettiin vastaan liiton lahjoittamat tyrnipensaat, jotka saatesanojen mukaan kuvaavat koskihäjyjen sitkeyttä ja periksiantamattomuutta. Toivotaan pensaille pitkää ikää D-vajan nurkilla, minne Jyri, Tapani ja Merja ne istuttivat.

Sitten ruuvattiin pöytään vielä messinkinen kompassilaatta suuntaa näyttämään.

Mutta siitä alkoi jo makkaratarjoilu ja melotus. Luultiin, että viitisen metriä sekunnissa puhaltava tuuli olisi pitänyt järvelle menijät vähissä, mutta toisin kävi…

…sillä kajakkiin menijöitä piisasi koko puoleksitoista tunnin ajan!

Luottavat meihin sokeasti!

Ja yhä enemmän…

…aina vain lisää…

…ja vielä vain. Kun tulijoita riitti vielä viikon päästä Käpälikön luontopäivänä, voidaan sanoa, että melontakeskus tuli tarpeeseen. Tervetuloa vain koko lakeuden kansa maan parhaaseen melontakeskukseen!

Yllä näkyvät kopterikuvat otti Jukka Kuusisto. Mutta kun ilta rauhoittui, kävi Välimäen Helena kuvaamassa melontakeskuksen tunnelmallisen syyskesän illan. Olkaa hyvä!